В Германия се провежда Четвъртата германска ислямска конференция

На 28-ми и 29-ти ноември в Берлин за четвърти път се провежда Германска ислямска конференция (Deutsche Islam Konferenz, съкр. DIK), пише изданието Daily Sabah. Тази година конференцията се провежда по друг начин.

По данни на Федералната служба по въпросите на миграцията през декември 2015 година в Германия са живеели 4,4 до 4,7 млн мюсюлмани. В продължение на три години в страната са пристигнали голям брой мигранти от мюсюлмански страни, но достоверни данни за техния брой при официалните  власти в Германия няма.

В конференцията вземат участие около 240 човека. Тя е била открита от министъра на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер, който е призовал живеещите в страната мюсюлмани да не се поддават на външни влияния. Целта на конференцията е да се търсят мерки и намерят решения за по-добрата интеграция на мюсюлманите в немското общество.

Първата Немска ислямска конференция се е състояла в Германия през 2006 година по инициатива на министъра на вътрешните работи Волфганг Шойбле. На конференцията присъстват представители на мюсюлманите от различни организации, включително и на такива създадени на етнически принцип. Според направено проучване, само една четвърт от мюсюлманите в Германия считат, че техните интереси са представени на тази конференция, съобщава  REGNUM.

 

/Ислам.ру/

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.