Стартира дарителската кампания за „Седмица на сираците“ в София

На 25.11.2018 г. Районно мюфтийство - София организира еднодневен семинар, с което се даде старт за набиране на средства във връзка с кампанията "Седмицата на сираците".

В програма, освен лекция изнесена от нашата сестра Нурджан Садък, имаше и специално участие на децата от целогодишните Коран курсове към столичното мюфтийство, които изпълниха сърцата на участващите с изиграните пиеси, цитираните айети, иляхи и стихотворения.

Районния мюфтия на София – Мустафа Избищали сподели следното: „В програмата взеха участие повече от 80 жени и деца. Събраната сума от Базара е 705.00 лева, но най-вълнуващо беше програмата на децата и това, че всички деца от Коран курсовете бяха купили подаръци за сирачетата, които се подпомагат в района на столичното мюфтийство.“

В София кампанията ще продължи с набиране на средства и дарения във всички джамии и месджиди към мюфтийството, а на 30.11.2018 г. (петък) ще се проведе благотворителен базар пред столичната джамията Кадъ Сейфуллах ефенди. Нека всеки от нас да се включи, според възможностите си, в това добро дело.

Районно мюфтийство София изказва искрени благодарности на децата от Коран курсовете, техните родители, тяхната учителка и ваизе Фатме Хатип и всички спомогнали за осъществяването на това събитие.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.