Районният мюсюлмански съвет към РМ - Кърджали проведе редовно заседание

На 26.11.2018 г. в сградата на Районно мюфтийство - Кърджали се проведе заседание на Районния мюсюлмански съвет. Заседанието започна с четене на стихове от Корана от директора на духовното училище в Момчилград г-н Ахмед Бозов . След което  районния мюфтия Бейхан Мехмед  приветства всички присъстващи и ги запозна с дневния ред на срещата.

На първо място бе засегната темата за подпомагане на сираците и провеждащата се социална кампания „Седмица на сираците”. Беше засегнат и въпроса за абонирането на мюсюлманите за сп.”Мюсюлмани” през идната 2019г. Районният мюфтия призова за провеждането на по-активна кампания както от имамите, така и от мюсюлманските настоятелства по населени места. Обърна се внимание на темата за повишаване на квалификацията на имамите в курса за имами в с.Устина. Имаше и предложения подобен курс да се провежда и на територията на РМ-Кърджали.

Други точки от дневния ред бяха номинациите и присъждането на наградите „Ходжазаде Мехмед Мухийдун ефенди”, провеждане на зимни сохбети, набиране на кандидати за преподаватели по предмета „Религия Ислям”, продажбата на сградата на бъдещия ислямски институт в Банкя от НАП, проекта за организирането на курсове за придобиване на професии,откриването на месджида в централната автогара на гр.Кърджали, отпечатването на бланки  и регистрирането на религиозните бракове в областта и др. Районният мюфтия запозна присъстващите с предстоящото представяне на книгата на г-н Ибрахим Ялъмов „ Концепция” в гр.Кърджали. След изчерпване на дневния ред събранието бе закрито с дуа за здраве мир и берект.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.