Програма по случай нощта „Мевлид“ се проведе в Хасково

На 19.11.2018 г., Районно мюфтийство – Хасково проведе програма, посветена на нощта „Мевлид“ – раждането  на Пратеника Мухаммед (с.а.с.).

В нея се включиха Заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов, Аташето по религиозните  дейности към посолството на Република Турция в София Мехмед Генч,  съветникът по социалните въпроси към Генералното  консулство на Република Турция в гр. Пловдив Метин Акбаш, директорът на отдела за външни взаимоотношения в сферата на образованието към Диянета на Република Турция Суат Окуян, директорът на Религиозния център за висше образование Мустафа Бодур, районните мюфтии на Кърджали и Пловдив Бейхан Мехмед и Танер Вели, както и имами  от района на Кърджали и Хасково.

Домакинът на събитието – Районният мюфтия на Хасково приветства с добре дошли присъстващите и  заяви, че тези чествания са много важни за мюсюлманската общност, защото са се превърнали в дългогодишна традиция. Той благодари на гостите и всички присъстващи за това, че в този честит ден заедно споделят възможността да си спомним за живота и мисията на последния пратеник Мухаммед (с.а.с.).

Освен четене на Свещения Коран и мевлид, беше изнесена и лекция от Суат Окуян, който припомни моменти от живота на пратеника Мухаммед (с.а.с.).

След това изказвания направиха и Мехмед Генч и заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов, които акцентираха върху значението  прекрасния образец на Мухаммед (с.а.с.) да бъде прилаган на практика в живота от всеки един мюсюлманин.

Паралелно с програмата беше организиран и благотворителен базар от група жени, на който се събраха около 500 лева, които ще бъдат дарени за подпомагане на сираците.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.