Добри практики

Заместник главния мюфтия Бирали Бирали на 21.11.2018г. посрещна и запозна определени международни организации със структурата и дейностите на Главно мюфтийсто в Република България. На визитата присъстваха представители на норвежкото богословско училище в Осло; Център за диалог между наука и религия към Университета в Крайова,  Румъния; преподаватели и студенти от университета Аристотел в Солун, Гърция; дякони към католическата църква от Италия и  представители на италианската непранителсвена организация Гал дел Дукато. България бе представена от Фондация за регионално развитие, неправителствена организация, чиято основа цел е подпомагане на слабо развити региони в страната, чрез осъществяване на редица инициативи в тази посока. 

Изброените по-горе организации участват в общ проект за обмен на опит и добри практики между представители на религиозни общности в Европа за осъществяване на социална дейност, насочена към крайно нуждаещите се групи от обществото. Проектът се финансира по европейската програма  "Еразъм +" ,  а в България гостите участват в обучителен семинар за развитие на ключови компетенции за работа с уязвими групи от хора на ниво религиозна общност или църковна енория.

Поради описаната цел на проекта и организациите в нея, дейностите на отдел „Социален“ бяха разгледани по-подробно, практиките и дейностите й бяха представени от зам. гл. мюфтия Бирали Бирали. Бяха обсъдени идеи и стратегии за бъдещи проекти. Срещата приключи с приятни емоции и пожелания за успехи в бъдещите начинания. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.