„Йешилай“ – България организира среща семинар на тема „Зависимостта от технологиите“ в Пловдив

 

На 13 ноември (вторник) 2018 година в Културен център „Тракарт“, подлез „Археологически“ в град Пловдив, от 18:00 часа ще се проведе среща семинар на тема  „Зависимостта от технологиите“.

Събитието се организира от българското представителство на турската организация „Йешилай“ и специално за повода ще гостува лектор Мелике Шимшек от Република Турция, която е клиничен психолог и председател на Консултантски център „Йедам“ към „Йешилай“ - Турция. Шимшек ще бъде придружавана от д-р Емине Ахметоглу  – член на управителния съвет на турската организация „Йешилай”.

„След като посрещнем гостите от Турция, във вторник през деня предстои да проведем и една приятелска среща с представители на различните религиозни и етнически общности в град Пловдив.“ – сподели за Grandmufti.bg председателят на „Йешилай“ – България Ахмед Пехливан. – „Очаква се на вечерния семинар по темата за зависимостта от технологиите да присъстват редица официални гости, които сме поканили, в това число и представители на местната власт.“ – допълни още Ахмед Пехливан.

Организация „Йешилай“ (в превод от турски език - „Зелен полумесец“) е основана през далечната 1920 година и това я прави една от първите обществени организации в Република Турция. Към днешна дата тя има представителства в повече от 40 страни по света, като от 2015 година официално има представителство и в България.

Дейността на организация „Йешилай“ е съсредоточена в сферата на организиране и провеждане на различни събития – консултации, семинари, конференции и други, свързани с многообразните форми на зависимости и пристрастяване в съвремието ни -  към цигари, алкохол,  наркотици и хазартни игри, както и към редица „модерни“ форми на злоупотреби и зависимости – към технологиите, интернет и т.н.

Целта на организацията е да популяризира и да противодейства на тези съществени социални заболявания сред днешното общество, като работи със зависимите пациенти и тяхното обкръжението и им помага да преодолеят порока си и успешно да се реинтегрират в обществото. В тази сфера организацията развива и издателска дейност, като също си сътрудничи с редица сродни на нея организация в Турция и в цял свят.

След срещата на 13 ноември в Пловдив, на 14 ноември лекция на същата тема ще бъде проведена и в София.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.