Районно мюфтийство – Русе проведе работна среща с активните жени от областта

На 07.11.18 година Районно мюфтийство – Русе проведе работна среща с активните жени в района на русенска област.

Срещата започна с четене на айети от Свещения Коран от Ибазер Ибазеров, имам на джамията „Хаджи Мехмед“ – Русе. Думата бе дадена и на районния мюфтия на град Русе Юджел Хюсню. Той изрази благодарността си към присъстващите жени за това, че са уважили поканата му за участие в есенната среща. В речта си районният мюфтия разясни дейностите на Мюсюлманско изповедание в Република България и акцентира върху статута на жената в исляма и обществото. По време на речта си Хюсню изрази благодарност към присъстващите за тяхната активност за благото на исляма по населените места, където работят. Той представи на аудиторията ваиз Байрие Ахмед, която отскоро е назначена като служител към Районно мюфтийство - Русе.

Срещата продължи с изнесена кратка лекция от Абдуллах Дурсун,  гост-имам от Република Турция. „Нека да останем привързани към Изповеданието и към съответното районно мюфтийство. Призовавам ви да сме единни и сплотени. Районно мюфтийство - Русе е точният адрес,  към който трябва да се обърнете и който винаги откликва за помощ и съвети, разяснявайки как да бъдем добри мюсюлмани. Мюсюлманско изповедание и Районно мюфтийство - Русе са винаги в готовност да подадат ръка на мюсюлманите в съответния район.“ – каза в обръщението си към мюсюлманските активистки от русенско имамът Абдуллах Дурсун.

В рамките на работната среща новоназначената като ваиз към русенското мюфтийство Байрие Ахмед имаше възможността да представи дейността, която ще извършва на територията на Районно мюфтийство – Русе, като стана ясно, че основният й фокус ще е насочен върху организиране и провеждане на сохбети, лекции и годишни коран-курсове.

В края на срещата присъстващите изразиха своята благодарност към организаторите за проведената среща. От своя страна, Районно мюфтийство – Русе също благодари за присъствието на жените и участието им в срещата. На всяка от участничките в срещата беше връчен скромен подарък от името на районния мюфтия на Русе Юджел Хюсню.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.