Посещение на организацията „Йешилай“ в Истанбул

Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат С. Ахмед (ВМС) посети организацията „Йешилай“ в Истанбул и се срещна с главния секретар Осман Дурсун. Срещата, която бе осъществена на 2 ноември, бе протоколна и опознавателна. Тя се проведе в централата на организацията, намираща се в историческата сграда „Сепетчилер касръ“ на брега на Босфора. Председателят на ВМС бе придружаван от председателя на Мюсюлманско настоятелство - Пловдив Ахмед Пехливан, който е и представител на „Йешилай“ в България.

При представянето на дейността на „Йешилай“ секретарят на организацията Дурсун заяви, че основните цели на сдружението са борба със зависимостите и вредните навици – наркотици, алкохол, цигари, хазарт и технологии. Също така посочи, че „Йешилай“ е една от първите обществени организации в Република Турция, защото е основана през 1925 година и оттогава датира списанието, което носи името на организацията. Той допълни също, че организацията има представителства в над 40 страни, в които работят със сродни организации, независимо от тяхната вяра, език, етнос и други. От скоро организацията има представителство и в България.

Председателят на съвета Ахмед благодари на домакина за доброто посрещане и подчерта, че с Мюсюлманско изповедание в България имат някои допирни точки като борбата срещу вредните навици. Освен това заяви, че са готови на сътрудничество в тази област и че с удоволствие ще бъдат домакини на специалисти в областта на борбата със зависимостите, с които да се организират различни информативни срещи, семинари и форуми.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.