Оригинален начин за привличане на вниманието на децата към джамията практикува турски имам

 

В Турция имам измислил оригинален начин, за да привлича малките мюсюлмани към джамията. Настоятелят на джамията „Ташлибел Чичекли“ в провинция Невшехир Ахмет е не само имам, но и цветар - любител. Под неговите грижи в джамията растат над 300 растения - в саксии и плодни дръвчета, в това число лимони и маслини.

„Започнах да отглеждам растения в джамията през 1995 година и на общината това й хареса. След това, за да привличам местните деца в джамията, на всяко от тях поверих по едно растение. А на саксиите пиша имената им. Нашите деца поливат поверените им растения и се грижат за тях, така ние помагаме на малчуганите да обикнат както джамията, така и цветята.” – споделя имамът, цитиран от Daily Sabah. По думите на имама, всеки, който влезе в джамията, се възхищава на ботаническата градина.

Имамът разказва още пред турската медия, че след всеки сутрешен намаз той отделя време за грижи към растенията и продължава да приобщава местните деца към джамията. Децата обичат имама и с нетърпение бързат към джамията всеки ден, за да могат да го прегърнат като свой родител.

 

Източник: Islam News

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.