Двама мюсюлмани от Дубай всекидневно дават безплатна храна за хиляди работници

Предприемачи от Дубай, братята Мухаммед и Имран Карим, всеки ден дават безплатна храна на близо 3 000 работници. По този повод всеки ден в 17:00 часа те започват да обхождат различни строителни площадки и да раздават на работниците пакети с храна, разхлаждащи напитки, а също и топла храна. Тяхната благотворителна мисия отнема средно около два часа дневно и се движи в посока към джамията „Ум Сукейм“.

„Гостите, които ние обслужваме в джамията, са от повече от 12 националности и са с различни вероизповедания. За нас произходът, расата или цветът на кожата са без значение.” – казва Имран.

В рамките на всеки месец братята раздават повече от 100 000 порции храна.

Двамата започнали тази благородна инициатива през изминалата година. Най-напред Имран се занимавал с тази дейност, а в последствие тава се превърнало в семейно начинание. Братята споделят, че занимавайки се с благотворителност, постигат „душевно спокойствие”.

Цялото семейство Карим участва в опаковането на храната, а екип от шестима доброволци помага при раздаването й. Един път в месеца Карим раздават и опаковки с лекарства и тоалетни принадлежности за работниците, съобщава Khaleej Times. 

 

Източник: Islam.ru

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.