Известната ирландската певица Шиниъд О‘Конър прие исляма

Известната ирландска певица Шиниъд О‘Конър прие исляма, с което прие и новото име Шухада Давит. Това обяви самата тя в профила си в социалните мрежи само преди дни, като публикува и свои снимки, на които е с мюсюлманска забрадка.

В интернет беше разпространено и видеото, в което 51-годишната Шухада Давит произнася шахада – засвидетелстването на Единобожието на Аллах (с.т.) и пророчеството на Мухаммед (с.а.с.). Това се случва в Ислямския център на Ирландия и под ръководството на шейх д-р Умар Ал-Кадри, председател на Ирландския мюсюлмански съвет за мир и интеграция.

„С това съобщавам, че съм горда, че станах мюсюлманка. Това е естественият завършек на всяко интелигентно теоложко пътешествие.“ – споделя Шухада в свой пост в Twitter.

В петък, 26 октомври тази година, след отслужването на петъчната молитва в Ислямския център на Ирландия, новоприелата исляма Шухада Давит беше официално приветствана към ислямската общност в Ирландия с тържествена церемония.

„Не само от името на мюсюлманите в Ирландия, но от името на мюсюлманите по целия свят, които са изключително щастливи, те приветстваме към нашето голямо семейство. Добре си дошла си, сестро!“ – каза шейх д-р Умар Ал-Кадри в приветствието си към новоприелата мюсюлманка.

Шухада Давит и досега е демонстрирала задълбочен интерес към религията. Освен това през годините е заемала активна гражданска позиция по множество обществено значими теми, сред които са войните, правата на жените, сексуалните посегателства срещу деца и т.н.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.