Имамите от шуменско се събраха на октомврийска работна среща

 

На 24 октомври (сряда) 2018 година при Районно мюфтийство - Шумен се проведе работна среща с имамите от областта. Заседанието се състоя в заседателната зала на шуменското районно мюфтийство.

Работната среща беше открита с четене на Коран-и Керим и продължи с изнасяне на лекция от страна на Мустафа Йоздемир, гост-преподавател в курса за имами в град Шумен. Темата на лекцията беше „Мястото на джамията в живота на мюсюлманите и дейността на имама“.

По време на заседанието беше направен анализ на състоялата се инициатива „Седмица на джамиите“, която се проведе в периода 15 - 21 октомври тази година, и организираните по този повод събития в областта. Бяха разгледани също и други теми, свързани с дейността на районното мюфтийство и с дейността на имамите.

На имамите от шуменско бяха връчени благодарствени писма от името на главния мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи по повод активното им участие в кампанията за набиране на средства за подпомагане на ислямското образование.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.