Учениците на Духовно училище – Русе на еднодневна екскурзия в Габрово и Велико Търново

 

На 25 октомври (четвъртък) 2018 година учениците от Духовно училище – Русе, придружавани от екипа преподаватели, бяха на еднодневна екскурзия в Габрово и Велико Търново. Екскурзията беше организирана от Районно мюфтийство – Русе.  

Ученици и учители имаха възможността да посетят Архитектурно -етнографски комплекс „Етъра“ в Габрово, където се запознаха отблизо с много стари занаяти, след което групата посети и Интерактивния индустриален музей в града.

След разходките в Габрово екскурзиантите отпътуваха към старата българска столица Велико Търново. В старопрестолния град учениците от Духовно училище – Русе посетиха крепостта Царевец - главна българска крепост по време на Второто българско царство. След Царевец групата се отправи на посещение в Районно мюфтийство - Велико Търново.

Учениците бяха топло приети от домакина и районен мюфтия на Велико Търново Сюлейман Масурев, който ги нагости с почерпка и ги запозна с дейността на търновското районно мюфтийство.

 

След деня, изпълнен с незабравими моменти и емоции за групата от Духовно училище – Русе, учениците и преподавателите изразиха  благодарността си преди всичко към районния мюфтия на Русе Юджел Хайредин и екипа му за организираната екскурзия, като подчертаха, че изживяването ще остане в спомените им с приятните моменти. Те си пожелаха също подобни приятни събития да продължат да бъдат организирани и в бъдеще.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.