Айтоското районно мюфтийство проведе редовното си заседание с имамите за месец октомври

На 15 октомври (понеделник) 2018 година Районно мюфтийство – Айтос проведе редовното си заседание с имамите за настоящия месец. То се състоя в джамията на града.

Дневният ред на октомврийската работна среща включваше множество теми. С приоритет участниците в заседанието обсъдиха националната инициатива “Седмицата на джамиите” 2018, която официално започна вчера и ще продължи до края на календарната седмица. Имамите разгледаха план-програмата за провеждането на инициативата и различните събития, които ще се проведат в рамките й в различните населени места на територията на Районно мюфтийство – Айтос.

„Направихме и анализ на проведените през юли и август летни коран-курсове за деца в айтоско, както и на представянето на децата на регионалното и националното състезания по Основни познания за исляма тази година. В рамките на този изминал вече летен сезон Районно мюфтийство – Айтос успя да проведе общо 53 летни курсове по Коран в общо 45 населени места.“ – сподели за Grandmufti.bg айтоският районен мюфтия Мюддесир Мехмед. – „Сред разгледаните на заседанието теми бяха още тази за подготовката за абонаментната кампания за списание „Мюсюлмани“ за предстоящата 2019 година, както и планиране на срещите с децата сираци от региона.“ – допълни още мюфтията. По думите му към момента чрез Районно мюфтийство – Айтос биват подпомагани 16 сираци.

Имамите също така бяха запознати с учредения към Висшия мюсюлмански съвет Фонд „Рисале“. Той бе създаден в началото на годината по инициатива на Комисията по издателска дейност и целта му е да подпомага развитието именно на издателската дейност на Мюсюлманско изповедание.

С изчерпването на всички точки от дневния ред работното заседание в Айтос беше закрито с дуа за ползотворна работа и берекет.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.