Продуктите, които предпазват от пристъпи и инсулти и са от Сунната на Пратеника (с.а.с.)

Употребата на зехтин (маслинено масло) е многократно споменавано в Сунната на Пратеника (с.а.с.) като защита от сърдечно-съдови заболявания. До този извод са достигнали експерти от Канадския изследователски център по биотехнология при болница „Свети Михал”. По думите на специалистите, зехтинът е наравно с другите продукти,  богати на ненаситени мазнини, и е способен да удължи продължителността на живота, съобщава Medical Xpress.

Те установили, че аполитпротеин А-ІV (Аро-ІV), белтък от кръвната плазма, подобрява кръвообращението след приемане на храна, съдържаща ненаситени мазнини. По думите на учените, Аро-ІV способства за намаляване на активността на тромбоцитите, които активират в организма патологичните процеси, свързани с работата на сърдечно-съдовата система.

Преди време гръцки и испански специалисти са доказали, че нощният сън с продължителност от 6-8 часа за денонощие съответства на Сунната на Пратеника (с.а.с.) и също намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания и удължава живота.

 

Източник: Islam News

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.