Кандидат – хаджиите от групата на гостите на краля се срещнаха в София

 

За втора поредна година десетима човека от България са включени в групата хаджии - гости на краля на Саудитска Арабия. В тази връзка на 9 август 2018 година в столицата се проведе среща с тях. Освен бъдещите хаджии на срещата присъстваха  главният мюфтия на Република България д-р Мустафа Хаджи, председателят на Висшия мюсюлмански съвет (ВМС) Ведат Ахмед, столичният мюфтия Мустафа Избищали и посланикът на Кралство Саудитска Арабия в София Месфер ал-Гасиб.

Дългогодишна практика е всяка година кралят на Саудитска Арабия да кани хора от различни държави да изпълнят  хадж на негови разноски.

На срещата в София главният мюфтия д-р Хаджи благодари на саудитския посланик за оказаното съдействие и тази година да има хора от България сред гостите на краля. Той пожела в бъдеще квотата за нашата страна да е по- голяма, за да се възползват повече братя и сестри и да изпълнят петата основа на исляма – хаджа. Д-р Мустафа Хаджи пожела един спокоен, сигурен и приет хадж на всички, които се отправят към Свещените места Мекка и Медина.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.