Повече от 100 деца от кърджалийско бяха обрязани на традиционен масов сюннет в Кърджали

  

На 08.08.2018 година в централната джамия на град Кърджали се проведе тържествен масов сюннет.  Той бе организиран от Районно мюфтийство - Кърджали и реализиран с любезното съдействие на Община Османгази, град Бурса, Турция.

Повече от 100 малчугани бяха обрязани от дългогодишния специалист в тази област д-р Лютви Мехмед. Събитието започна с прочит на стихове от Корана от имама на джамията в Кърджали Ердинч Хайрула. Приветствени слова бяха изнесени от домакина на мероприятието - районният мюфтия Бейхан Мехмед, който благодари на основния  спонсор на събитието – кмета на Община Османгази Мустафа Дюндар. В рамките на програмата районният мюфтия заедно с доктор Лютфи Мехмед дадоха информация на родителите на децата за протичането на самия сюннет.

Гости на програмата бяха районният мюфтия на Хасково Басри  Еминефенди, директорът на ДУ - Момчилград Ахмед Бозов и неговият заместник Нуреттин Чакър. Имаше и представители на  Община Османгази от Република Турция.

Преди започване на самия сюннет бе отправена дуа за здраве, мир и благополучно преминаване на мероприятието от гост-имама на кърджалийската джамия Метин Улуоджак.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.