Хатим на децата от целогодишния коран-курс в Асеновград

 

Близо 15 деца от целогодишния коран-курс в централната джамия на град Асеновград с преподавател Осман Еюб отбелязаха с тържествена програма завършването прочита си на Свещения Коран.

Празникът, който се проведе на 7 юли тази година (събота), беше уважен от стотици гости от Асеновград и цяла пловдивска област. Сред официалните гости, присъстващи на тържествената програма, бяха  заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов, районните мюфтии на Пловдив и Кърджали – Танер Вели и Бейхан Мехмед, преподавателят във Висшия ислямски институт в София Айдън Юмеров и други.

Празничната програма включваше приветствия и поздравления към децата, техните родители и всички гости, отправени от официалните гости. Малките мюсюлмани от Асеновград четоха части от Корана, придружено с превод на рецитираните пасажи. Програмата включваше също демонстрация на получените в рамките на обучението в целогодишния коран-курс основни познания за исляма – под формата на въпроси от страна на имам Осман Еюб и отговори от страна на малките му възпитаници.

В края на програмата децата от целогодишния коран-курс на Асеновград получиха подаръчни пакети, връчени им от официалните гости – представители на Мюсюлманско изповедание в България. 

Тържеството по случай хатима на асеновградските малки мюсюлмани на 7 юли завърши с празнична трапеза – курбан за всички гости.

 

         

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.