Еднодневни семинари за координаторите на летните коран-курсове

 

         На 4 и 5 юли тази година се проведоха два еднодневни семинара за координаторите на летните коран-курсове по районни мюфтийства в страната. Организирани от Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България, семинарите се проведоха на две места - в Школа за имами - Устина и в Духовно училище „Мирза Саид Паша“ - Русе.

         Освен консултантите на летните коран-курсове към всяко районно мюфтийство, на семинарите присъстваше представител на Отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство – Бахри Изет, както и заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов и д-р Ахмет Лютов – представител на Отдел „Вътрешен одит“.

         В рамките на семинарите бяха обсъдени различни въпроси, свързани с организацията и провеждането на тазгодишните коран-курсове за деца през лятото.

         „Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България отдава голямо значение на летните коран-курсове по места на територията на цялата страна. Предвиждаме тази година да се работи по-систематизирано за провеждането им и нека Аллах да отреди берекет в тази наша дейност“. – каза заместник-мюфтията Ахмед Хасанов в обръщението си към участниците в семинарите.

         След Рамазан Байрам 2018 година и с настъпването на летния сезон в страната ни започнаха близо 500 летни коран-курсове за деца. Те ще продължат около 2 месеца, след което, както всяка година, към районните мюфтийства ще бъдат проведени регионални състезания по Основни познания за исляма.

         „Финалистите от регионалните състезания в цялата страна ще се съберат, за да „премерят“ знания на Националното състезание по Основни познания за исляма. Очертава се то да се проведе след празника Курбан Байрам тази година.“ – обясни експертът от Отдел „Иршад“ Бахри Изет.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.