Проведе се юнско заседание с имамите от кърджалийско

 

         На 11.06.2018 година в централната джамия на град Кърджали бе организирано събрание с имами от региона.

         Заседанието бе открито с четене на Ашр - и - Шериф от гост-имама от Република Турция Садуллах Чалъшкан. На мероприятието присъстваха районният мюфтия Бейхан Мехмед и неговите заместници Насуф Халил и Ерхан Реджеб.

         Имамите бяха запознати с дневния ред на срещата от районния мюфтия. Най-важните точки от него бяха ежегодната Кампания за подпомагане на ислямското образование, летните коран-курсове през 2018 година, кампанията за раздаване на хуманитарни пакети през месец Рамазан, организирани ифтари по населени места, кампании за набиране на ученици за духовното училище в Момчилград и за Висшия ислямски институт в град София.

         Районният мюфтия даде информация и за условията за кандидатстване за наградите „Ходжазаде Мехмед Мухийдин ефенди“ на Главно мюфтийство, както и за Националното състезание по художествено четене на  Корана за хафъзи, което ще се проведе в град Мадан. Обсъдени бяха и резултатите от кампанията „Хадж“ в региона.

         На края на срещата районният мюфтия представи и религиозни книжни издания на Районно мюфтийство - Кърджали. Заседанието приключи с дуа за здраве, мир и благоденствие. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.