Почина председателят на Мюсюлманско настоятелство -  Чепинци (кв. Трамповска)

 

На 14 май 2018 година, на 52-годишна възраст почина видният общественик и председател на Мюсюлманско настоятелство - Чепинци, кв. Трамповска Кадир Хасанов Моллов.

Израснал в миньорско семейство и унаследил професията на баща си, Кадир Моллов беше един земен човек, посветил живота си в полза на обществото. Ограничаването правата на мюсюлманите по време на комунистическия режим не му е попречило да съхрани вярата си, като чрез своята активна дейност е допринесъл много за развитието на мюсюлманската общност в село Чепинци.

В продължение на дълги години Кадир Моллов е библиотекар в известната библиотека в джамията на село Чепинци, където се съхранява така нареченият „Златен Коран“, за откриването и реставрацията на който той има личен принос. Любовта му към книгите го кара да бъде един от хората, които съдействат за изграждането на библиотеката, в която се съхраняват повече от 1000 ръкописни и печатни издания по религиозни и светски науки.

На погребението, което се състоя на 15 май (вторник) в село Чепинци, присъстваха районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов, заедно с представители на районното мюфтийство, имами и представители на мюсюлмански настоятелства от района.

Молим Всевишния Аллах да приеме добрите му дела и да го дари с Дженнет, както и да дари близките на покойника с търпение.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.