Приключи конкурсът за рисунка на тема „Вярата - мечта за по-добър свят“

 

Приключи вторият пореден конкурс на тема „Вярата – мечта за по-добър свят“, организиран от Националния съвет на религиозните общности в България (НСРОБ).  

 „Темата е за вярата, защото чрез вярата можем да направим по-добър този свят. Както в един салон могат да се съберат творби на различни деца от различни религии, така в големия салон на живота могат да живеят хора с различни религии, със своите храмове, със своите цветове и със своите форми, без да си пречат един на друг.“ казва заместник главният мюфтия Бирали Бирали – член на управителния съвет на НСРОБ.

Според оценката на журито (заместник главният мюфтия Бирали Бирали – председател и членове -  доц. д-р Бойка Доневска – заместник ректор на  Националната художествена академия, доц. д-р Вержиния Маркарова – преподавател в Национална художествена академия и Антон Николов – преподавател в профилирана гимназия по изобразително изкуство „Николай Иремов“ и лектор в Богословски институт „Св. Тривелий“) имената на класиралите се участници в конкурса са:

В първа възрастова група (6-10г)

Първо място – Богдана Георгиева Катърска

Второ място – Ема Димова

Трето място – Емине Жижовска

С поощрителни награди: Халиме Мехмед, Ози Силванова, Божидар Шарлийски, Васелина Северинова

 

Във втора възрастова група (11-14 г)

Първо място – Хела Папазян

Второ място – София Олеговна

Трето място – Ана Томова

 

В трета възрастова група (15-18 г)

Първо място – Берна Стефанова

Второ място – Дина Антонова 

На 23 април от 18: 00 часа в галерия „Средец“ на Министерството на културата ще бъде открита изложба на класиралите се творби, където ще се състои и церемонията по  награждаването на победителите в конкурса. Изложбата може да бъде посетена до 4 май 2018г.

 

Автор: Юзлем Тефикова

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.