Деца от Коран курсовете в столицата представиха книжката

„40 хадиса, 40 илюстрации“

 

На 14 април децата от трите целогодишни Коран курса в София представиха празнична програма в джамията „Баня баши“.

По инициатива на РМ София и отдел „Издателство“ на Главно мюфтийство деца, родители и учители се събраха на обща програма, където децата  представиха  новата  детска книжка „40 хадиса, 40 илюстрации“, която е специално издадена за най-малките читатели. С оригинални илюстрации от турския художник Хасан Айджън и хадиси, предадени на три езика - арабски, български и турски.

Програмата започна с лекция за значението на хадиса в исляма, която беше представена от председателя на ВМС Ведат Ахмед.

Сред официалните гости на програмата бяха още заместник главният мюфтия Мурат Пингов, районният мюфтия на София Мустафа Избищали, и Шенол Генч - аташе по образователните дейности на турското посолство в България.

Районният мюфтия Мустафа Избищали припомни един от хадисите на Пратеника, в който се казва: „Най-доброто наследство, което човек може да остави на децата си е доброто възпитание.“

Според районния мюфтия джамията играе огромна роля за възпитанието на едно дете. „Джамията е мястото където ще растат децата в големия град, това е мястото където те ще играят, където ще си намерят приятели.“ отбеляза Мустафа Избищали.

След представянето на всички участници бяха връчени награди на всички участици в програмата, както и на техните преподаватели -  Метин Молаали, Фатима Цинева и Фатма Хатип.  А отвън пред джамията  майките бяха подготвили още други сладки изненади и забавления за децата.

 

 

 

Автор: Юзлем Тефикова 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.