Учреден беше Районен мюсюлмански съвет към Районно мюфтийство - Търговище

 

         На 21 март 2018 година (сряда) се проведе заседание в Районно мюфтийство – Търговище, целта на което беше официално да се учреди Районен мюсюлмански съвет (РМС) за областта.

         Председател на РМС – Търговище ще бъде районният мюфтия Назиф Расимов, като в рамките на работната среща за всяка от общините в Област Търговище беше избран по един отговорник, който да отговаря и координира работата на всички мюсюлмански настоятелства в конкретната община.

         В търговищка област има общо пет общини, като избраните за тях отговорници са Айхан Абтулов - имам на село Руец, за Община Търговище, Ерджан Хаджъ от село Горна Хубавка за Община Омуртаг, Мехедин Мустафов - имам на град Опака, за Община Опака, Юсеин Ахмедов - имам на село Кардам, за Община Попово и Басри Шериф - имам на село Коноп, за Община Антоново.

         Районните мюсюлмански съвети са регионални структури към районните мюфтийства в страната, чиято функция е да работят за синхронизиране, екипност и по-ползотворна дейност на мюсюлманските настоятелства в общините на територията на дадено районно мюфтийство. Това неминуемо рефлектира положително върху неговата работа, а оттам и върху дейността на институцията Мюсюлманско изповедание като цяло.

 

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.