Районно мюфтийство - Кърджали организира среща със сирачета от региона

 

         Среща с деца сираци от кърджалийско беше организирана от Районно мюфтийство – Кърджали. Тя се проведе на 18 март 2018 година в офиса на мюфтийството в град Кърджали.

          Такива срещи се провеждат периодично, като на тях присъстват деца сирачета, които получават помощи от средствата на фонд „Сираци” към Главно мюфтийство. От този фонд понастоящем получават помощи 16 деца от област Кърджали.

         На 18 март (неделя) срещата със сирачетата и техните родители бе открита с четене на стихове от Корана от наместник-мюфтията на Ардино Ерхан Реджеб.

         Районният мюфтия Бейхан Мехмед  информира присъстващите  за  настъпването на трите свещени месеца, като акцентира върху значението на свещените нощи. Също така наблегна на обучението и възпитанието на подрастващите от гледна точка на религията ни. Присъстващите на срещата бяха информирани за намерението на Главно мюфтийство да организира ваканция с децата без родители през априлската ваканция.

          На края на срещата на всички сирачета бяха раздадени подаръци от името на Главно мюфтийство и Районно мюфтийство – Кърджали. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.