Възпитаници на духовното училище в Момчилград се включиха в „зелена“ акция на Общината

 

         Ученици от Духовно училище – Момчилград взеха участие в „зелена“ инициатива на Община Момчилград, свързана със залесяване на местната гора. Тя се проведе на 17 март 2018 година (събота) край пътя за горската хижа.

         Целта на инициативата, която беше реализирана съвместно с Горско стопанство – Момчилград, е да се компенсират щетите, нанесени по дърветата от корояд, и да се възстанови горският масив. За тази цел жители на Община Момчилград и млади ентусиасти, в това число и учениците от духовното училище, за кратко време успяха да засадят 800 фиданки на обща площ от 5 декара. Залесяването стана с дръвчета кедар и чинар.

         Учениците бяха от всички класове на ДУ – Момчилград. Редом с тях в акцията се включиха също директора на училището от Република Турция Нуретин Чакър, както и от учителите Орхан Осман, Василена Кадиева и Нурджан Авкат. Малки и големи, млади и възрастни, всички работиха в екип. И само за един час успяха да завършат успешно мисията по залесяването на момчилградската гора.

         По информация на Община Момчилград, очаква се през есента на 2018 година да бъдат залесени още 5 декара гора край града.

 

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.