Изложбата „От Андалусия до Ориента: среща на цивилизации” откриват след дни в Пловдив

         След представянето й в София и в „Байракли джамия“ в Самоков изложбата „От Андалусия до Ориента: среща на цивилизации” ще бъде официално представена и в Пловдив. Експозицията, която е част от културните събития по време на  председателството на България на ЕС, ще бъде открита в „Баня Старинна“ в Пловдив на 15 март 2018 година (четвъртък).

         Изложбата разкрива взаимодействията между християнския и мюсюлманския свят. Целта на организаторите е да бъде представен западноевропейският поглед върху многовековния обмен и продължаващи взаимодействия, традиции и култури,  идващи от Ориента и Средиземноморието.

         „От Андалусия до Ориента: среща на цивилизации” е изградена около идеята за авраамово, арабско, османско и колониално наследство. Тя има за цел да покаже как се развиват културните взаимодействия между Изтока и Запада, да разкрие техните материални и нематериални приноси за всички европейци.

         След изложбите в София, Самоков и Пловдив „От Андалусия до Ориента: среща на цивилизации” продължава европейската си обиколка.  Следваща спирка на изложбата ще бъде Германия.

Автор: Л. Чаушева

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.