Комисията по медии и култура проведе първото си заседание за 2018 година

 

На 22 февруари (четвъртък) в столицата се проведе първото заседание за годината на Комисията по медии и култура. То се състоя в Медиен-културен център към Главно мюфтийство.

В рамките на февруарската си работна среща членовете на медийната комисия разгледаха решенията, взети от нея на предходни заседания през изминалата 2017 година.  Приоритетно сред тях беше това за изработване на мобилна версия на официалния сайт на Мюсюлманско изповедание. Комисията пристъпи към по-конкретни решения по тази тема. Разгледани бяха и други въпроси, свързани с функционирането на страницата Grandmufti.bg.

За някои от вече взетите решения членовете на Комисията по медии и култура се обединиха около предложението да останат със срок „постоянен“.

Февруарското заседание включи още обсъждане работата и развитието на Отдел „медии и култура“. В тази връзка беше коментирана идеята за  изготвяне на проект за радио и телевизия, както и съответна стратегия за кандидатстване за финансиране.

Медийната комисия също така разгледа тазгодишния календар със събития на Отдел „Медии и култура“, като за част от тях бяха определени конкретни дати на провеждане.

Едно от последните решения, с които завърши работната среща на членовете на Комисията по медии и култура, беше заседание да се провежда на всеки два месеца. Следващото такова беше насрочено за края на месец април, 2018 година.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.