Социална билборд реклама в САЩ в борба срещу предразсъдъците за хиджаба

 

От началото на 2018 година жителите и гостите на Чикаго получават провокацията да научат повече за хиджаба и за положението на жената в исляма от рекламен билборд, издигнат на основен път в града.

Инициативата за социалната реклама е на организацията Gain Peace. Билбордът акцентира върху връзката на хиджаба в исляма с уважение, чест и сила, като също прави отпратка към християнството и факта, че Дева Мария също е била покрита. Външната реклама също така цели да провокира въпроси, свързани с хиджаба и мюсюлманките, сред минувачите, като ги приканва да отправят питанията си на посочен в рекламата телефонен номер.

Авторите на идеята от ислямската организация Gain Peace, която работи предимно с немюсюлмани, целят да популяризират религията и да помогнат за изясняването и справянето с някои предубеждения за носенето на хиджаб от жените в исляма. Организацията разполага и с дневна безплатна телефонна линия, на която всички заинтересовани може да потърсят отговори на въпросите си по отношение на ислямската религия, да заявят желанието си да посетят определена джамия, да направят поръчка на безплатен Коран или ислямска литература.

Сред приоритетите на Gain Peace e работата с хора, новоприели исляма. Организацията осигурява духовна, морална, социална и образователна подкрепа за новоприелите.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.