Лекция с дискусия „Комуникации и връзки в социалните медии“ се проведе в Момчилград

 

Заместник-главният мюфтия на България Бирали Мюмюн изнесе лекция на тема „Комуникации и връзки в социалните медии“ пред учениците от Духовно училище – Момчилград. Тя се състоя на 20 февруари (вторник) 2018 година, от 13:00 часа в конферентната зала на училището.

         Лекцията засегна значими и актуални въпроси, касаещи моралното и етично поведение в социалните медии. Повдигнат беше въпроса за това как би следвало да изглежда профилът на един мюсюлманин в социалната мрежа, както и доколко времето, прекарано в нея, ни е от полза и доколко ни вреди.

         „Отговорността, която носим като мюсюлмани в реалния живот, е същата отговорност, която носим и във виртуалния си живот, животът в социалните мрежи“, беше един от акцентите, поставен от лектора Мюмюн по време на представянето на темата пред ученическата аудитория.

         В последвалата след лекцията дискусия учениците имаха възможността да зададат своите въпроси, на които Бирали Мюмюн с търпение и професионализъм отговори.

„Лекцията много ни хареса и като цяло всички споделят положителните си отзиви за нея. Някои от съучениците ми вече споделиха, че нямат търпение да бъдат организирани други подобни теми, засягащи толкова актуални за нас въпроси.“ – споделиха за Grandmufti.bg ден след лекцията ученици от Духовно училище – Момчилград.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.