Районният мюфтия на Монтана уважи церемония по повод 120-годишния юбилей на БТА

 

 

Районният мюфтия на Монтана Неджати Али беше сред официалните гости на церемонията по връчването на статуетката "Бялата птица" в град Видин. Тя се състоя на 12 февруари (понеделник) от 11:00 часа в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция (БТА) в дунавския град. Тази година награждаването е посветено на 120-годишния юбилей на агенцията. Самата годишнина ще бъде отбелязана официално на 16 февруари.

 Сребърната статуетка „Бялата птица“, която е дело на българския скулптор Александър Пройнов - АПЕР, тази година беше присъдена на кмета на Община Ружинци Александър Александров. Само за половината от мандата си той успя да направи множество значими и положителни промени в региона, пишат местни медии.

 

Освен районния мюфтия на Монтана Неджати Али сред официалните гости на тържествената церемония бяха също генералният директор на БТА Максим Минчев, Видинският митрополит Даниил, областният управител на Видин Албена Георгиева, народни представители от видинско, политици, представители на държавни институции, медии и граждани.

 

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.