Един от лауреатите на наградата „Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди“:

ЕРДИНЧ СЮЛЕЙМАН – ПРИМЕР В ОБЛАСТТА НА ИСЛЯМСКОТО ВЪЗПИТАНИЕ

 

Казва се Ердинч Мюмин Сюлейман. Млад е и много енергичен. Работи като имам в село Бенковски, обл. Кърджали. В региона той води най-многочисления летен Коран-курс, в който вземат участие над двеста деца.

 

Роден е през 1989 година в село Добромирци, общ. Кирково, обл. Кърджали. Основното си образование завършва в родното си село. След което от пети до осми клас посещава Курса за хафъзи в град Мадан. Но става хафъз с помощта и подкрепата на преподавателите си в Истанбул. След като завършва средното си образование в Духовно училище – Момчилград през 2007 година, продължава обучението си в Университета „Мармара“ в гр. Истанбул. Завършва специалност ислямска теология, откъдето се дипломира през 2012 година. От 2012 година досега работи като главен имам в джамията в Бенковски.

 

 

   Районният мюфтия на Кържали Бейхан Мехмед споделя: „Номинирахме го за наградата „Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди“, защото той е един от примерните имами в района. Преди около две години работеше като преподавател по религия-ислям в училището в с. Бенковски. С неговите усилия Коран-курсът в с. Бенковски се превърна в един централен курс за стотици деца от района. През лятото около 200 деца от около десет села с помощта на населението пътуват до Бенковски и посещават Коран-курса през лятото. Той е много социален човек. Уважава възрастните и децата. Често се събира с младежите, играят футбол заедно, беседват. Всяка седмица в четвъртък организира религиозни беседи.”  

 

Към видеото: https://www.youtube.com/watch?v=4Z-qxIY4TZw

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.