Главно мюфтийство ще проведе няколко семинара за ученици през предстоящата зимна ваканция

 

Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България организира религиозни семинари за ученици в начален и основен курс на обучение – от 4-и до 7-и клас, включително, които ще се проведат едновременно на няколко места в страната. Те ще се състоят в периода от 24 до 28 декември 2017 година към джамии и учебни бази на Мюсюлманско изповедание в страната.

Изповеданието предвижда да проведе общо 4 семинара за момчета на посочената възраст – в град Рудозем и в селата Устина, Билка и Делчево. За момичета ще бъде организиран един семинар – в град Момчилград.

„Децата ще получат възможността да обогатят основните си познания за исляма. Освен това този път семинарите ще включват и часове по компютърна грамотност. Предвидили сме и различни спортни и забавно-развлекателни програми, ако времето го позволява…” – сподели за Grandmufti.bg Ресим Шаматарев, отговорник към Отдел „Иршад” на Главно мюфтийство.

Всички родители на деца, които биха желали да оползотворят част от предстоящата зимна ваканция, включвайки се в някой от религиозните семинари на Главно мюфтийство, следва да се обърнат за повече информация и за записване към най-близкото им районно мюфтийство в страната.

Контакти на всички 20 районни мюфтийства в страната може да намерите ТУК.

 

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.