Един от лауреатите на наградата „Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди“:

ПАВЕЛ СТОЯНОВ – ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ПРЕДЛОЖИ НА МЮСЮЛМАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ ХЕЛЯЛ ВКУСОТИИ

 

Павел Стоянов е роден на 23.10. 1963г. Той е управител и собственик, съвместно със съпругата си Соня Стоянова, на „Кармела 2000“ ООД. Компанията е създадена през 1998г. в гр. Велико Търново за производство на шоколадови и захарни изделия.

 

 

През 2018 година ръководената от него компания ще навърши 20 години. Фирма „Кармела 2000“ има експортно-производствен характер. Тя е ориентирана както към българския пазар, така и към международния, особено към арабските страни.

 

 

Управителят на „Кармела 2000“ ООД през 2013 г., освен хигиеничните и вкусовите изисквания на своите клиенти, решава да съблюдава и религиозните изисквания, затова започва да сертифицира производството си „Хелял“, което се издава от страна на Мюсюлманско изповедание на Република България след спазване на съответните изисквания и проверки.

 

 

Продуктите на „Кармела 2000“ са добре познати български продукти и са първите с логото „Хелял“ на нашия пазар. В услуга на множеството, предпочитащи тези продукти, г-н Стоянов винаги е съдействал за тяхното популяризиране самостоятелно. Мюсюлманско изповедание също е популяризирало продуктите, тъй като хелялът е е определящ фактор в живота на мюсюлманина.  

 

„Кармела 2000“ предлага стоките си вече пета поредна година с логото „Хелял“ на Мюсюлманско изповедание в страните Ирак, Либия, Косово, Алжир, Гана, Йордания, Кувейт, Ливан, Мароко, Оман, Палестина, Саудитска Арабия, ОАЕ и Йемен.

 

 

Служителят на Главно мюфтийство Бейхан Мехмед, който е член на Комисията по издаване на сертификат „Хелял“ посочва, че с тази дейност и смели предприемачески действия относно подпомагане на мюсюлманите за избор на хелял храни, господин Стоянов е допринесъл много за спазването на религиозните изисквания при консумирането на захарни и шоколадови изделия, които са неизменно в живота на всяко семейство. Освен това „Кармела 2000“ с дейността е допринесла за развиване на разбирането за хелял в обществото, тъй като винаги се отзовавали на покани за други мероприятия, отправени от Комисията по издаване на сертификат „Хелял“.

 

 

 Павел Стоянов е дисциплиниран и много държи на дисциплината. Отнася се с голямо уважение към работниците си. Подреден е. Обича да трупа опит и знания, в офиса си е заобиколен с книги. Той е човек без предразсъдъци и предубеждения към другите, в това число и към мюсюлманите. Дори се опитва да ги опознае по-отблизо, да научи повече за тях и техния живот. Отворен е към всички хора.

 

 

Винаги е изпълнен с  желание да опита нови неща, да постигне нови успехи... Новатор е. Неговата фирма е била спонсор и дарител в много социални инициативи във Велико Търново и други  населени места в България. Спонсорирал е социални мероприятия и кампании на Мюсюлманско изповедание.

 

 

Като човек е много добър, гостолюбив, дисциплиниран, подреден, уважаващ хората около себе си, новатор, търси нови възможности за нови проекти...

 

Към видеото: https://www.youtube.com/watch?v=POqr44hQqqQ 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.