Почетна награда  „Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди“ за Плевнелиев

 

На 8 декември от 18: 00 часа в зала „Тържествена“ на Централен военен клуб ще се състои церемонията по връчването на първите годишни награди „Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди“ на Висшия мюсюлмански съвет.

 

Наградата е учредена от Съвета на името на първия главен мюфтия Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди, встъпил в длъжност на 8 декември 1910 г. след проведен избор в гр. София.

 

За първи път награди „Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди“ ще се връчат на 92 годишния ходжа Мехмед Хамид от благоевградското село Рибново за приноса му за запазването и предаването на мюсюлманската идентичност на младото мюсюлманско поколение в България; на Муса Дурлу за примера му като родител, който се грижи за възпитанието и образованието на петимата  си  деца, които учат в Духовното училище в Момчилград; на Павел Стоянов, който с фирмата си „Кармела 2000“ ЕООД пръв във България сертифицира производството си със сертификата „Хелял“ на Мюсюлманско изповедание и популяризира хелял продуктите сред мюсюлманите в България; на Ердинч Сюлейман за иноватовните му инициативи в сферата на религиозната просвета, които прилага в с. Бенковски, Кърджалийско, и други села от района.

 

А почетната награда ще бъде връчена на четвъртия президент на Република България Росен Плевнелиев за усилията му за обединяване на обществото и институционалното уважение към Мюсюлманско изповедание и доброто отношение към мюсюлманската общност в страната.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.