„Нематериалното културно наследство в България: милосърдие – благотворителност – религиозни ценности в действие"

На 25.10.2017 г. зам.-главният мюфтия г-н Бирали Бирали участва в Студентска кръгла маса „Нематериалното културно наследство в България: милосърдие – благотворителност – религиозни ценности в действие“, организирана от Университета по библиотекознание и информационни технологии в София.

В нея участваха още г-жа Св. Гьорева („Каритас – България“ към Католическата църква), пастор Ив. Ковачев (Църква „Мисията“), г-жа Д. Ковачева и екип (Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни), г-жа Б. Богданова и адв. Р. Радкова (Общество „Бяло братство“). Всички те представиха актуалната дейност на своите религиозни общности или организации в сферата на благотворителността и дискутираха със студенти от спец. Културно-историческо наследство, Информационни ресурси на туризма и Комуникации и информиране въпроси, като: включването на младите хора у нас в религиозната благотворителност и опазването на ценностите (добродетелите) милост, милосърдие, саможертвеност, жертвоготовност, щедрост и добротворство в съвременния глобален свят.

Обсъдиха се възможностите за евентуални съвместни проекти по общи теми и за съставяне на сборник с докладите от Кръглата маса. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.