Редовно заседание на имамите от Районно мюфтийство - Кърджали

 

 

            Районно мюфтийство - Кърджали проведе редовно месечно заседание с имамите от областта. То се проведе на 16.10.2017 година (понеделник) от 10:30 часа в централната джамия на град Кърджали.

         Заседанието бе водено от наместник-районния мюфтия Ерхан Реджеб.

Освен имамите от кърджалийско на срещата присъстваха още  наместник-мюфтията на Крумовград Насуф Халил и отговорникът на Отдел „Иршад“ към Районно мюфтийство - Кърджали Сезер Садулов.

В рамките на работната среща бяха обсъдени теми, свързани с дисциплината, правата и задълженията на имамите. Присъстващите бяха запознати с предстоящото обучение по Тасхих-ул Хуруф, курса за имами в село Устина, както и с курса за къраат и езан в град Момчилград. Освен това имамите поговориха и за годишните коран-курсове, които се провеждат в региона.

Обсъдени бяха предстоящите дейности по време на Седмицата на джамиите. По време на срещата участниците в нея засегнаха и въпроса за затрудненото финансово положение, в което се намира Мюсюлманско изповедание.

Имамите взеха активно участие по време на заседанието. Мероприятието приключи с дуа за здраве и благоденствие, отправена от  Ерхан Реджеб.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.