Имамите от айтоско се събраха на редовно месечно заседание в село Билка

 

Районно мюфтийство – Айтос проведе редовното си месечно заседание с имамите от региона. То се състоя на 12 октомври 2017 година (четвъртък) в учебната база в село Билка.

В рамките на заседанието бяха обсъдени редица актуални въпроси. Сред тях бяха подготовката за Седмицата на джамиите, предстоящия курс за имами в началото на 2018 година, предварителната подготовка за абонаментната кампания за списание „Мюсюлмани“.

Районният мюфтия на Айтос Селятин Мухарем запозна колегите си с доклада на Главно мюфтийство за състоялата се Седмица на ислямското образование по време на месец Рамазан. По време на заседанието присъстващите направиха подробен анализ на проведените на територията на Районно мюфтийство – Айтос летни коран-курсове. Имамите бяха запознати и с подробности около провеждането на предстоящите курсове по Тасхих-и Хуруф, които са насочени към действащи в момента имами. 

В края на заседанието с почетни плакети бяха отличени имамите от айтоско, проявили най-голяма активност в състоялата се по време на месец Рамазан кампания за набиране на средства в помощ на ислямското образование в България. Плакети за изключително заслуги бяха връчени лично от районния мюфтия на Айтос Селятин Мухарем на имамите на селата Кликач и Просеник. 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.