Проведе се заседание на комисията по издателска дейност

 

На 15 август, вторник в сградата на Главно мюфтийство в София се проведе заседание на Комисията по издателска дейност към Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България.

Дневният ред на заседанието включваше обсъждане на последните броеве на списание „Мюсюлмани“, процедурата за издаване на книгите, абонаментната кампания на сп. „Мюсюлмани“ за 2018 година, предлагане на книги за издаване през следващата година и обсъждане на календарите за 2018 година.

На събралия се кворум от членовете на Комисията, сред които доц. Ибрахим Ялъмов, доц. Исмаил Джамбазов, Ведат Ахмед, Джемал Хатип едно от приетите предложения беше  всяка книга да се издава с предварително решение на Комисията по издателска дейност. Защото „Понякога някои среди извън Мюсюлманско изповедание издават книги от името и с логото на Мюсюлманско изповедание, но без наше разрешение и знание. Затова е нужно да се прилага нова практика при издаване на книгите.“ каза председателят на Комисията по издателска дейност Ведат С. Ахмед.

Юзлем Тефикова 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.