Откриха официално новопостроената джамия в село Веслец

 

         На 12 август тази година (събота) в село Веслец, Област Кърджали беше открита новопостроената джамия на селото.

Програмата по откриването на мюсюлманския храм започна с четенето на Коран-и керим от учениците в курса за хафъзи в град Мадан.  Последваха изпълнения на иляхита от рудоземската група „Нур”.

Районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед отправи приветствено слово към всички гости на мероприятието, като в него  разказа как месджидът в село Веслец не е бил достатъчен да посрещне нуждите на мюсюлманите в населеното място и поради тази причина, без да бъде съборена старата сграда, до нея е издигната новопостроената джамия.

„Пожелавам откритата джамия да стане център на цивилизацията, който да помогне на местните мюсюлмани да достигнат до национални и духовни ценности. Аллах да допринесе в него да се събира винаги голям джемаат и да бъде доволен от тези, които спомогнаха за изграждането на храма!” – каза още в обръщението си районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед.

         Сред официалните гости на програмата бяха Ведат Ахмет,  председател на Висшия мюсюлмански съвет, Хюсеин Карамолла -  специалист от Отдел „Образование” към Главно Мюфтийство, Джемал Хатип от Отдел „Издателство” към Главно Мюфтийство, преподаватели от курса за хафъзи в град Мадан, както и мюфтията на Област Одрин в Турция Емруллах Юзюм.

         След като мюеззинът на одринската „Селимие джамия” прочете езан в новооткритата джамия на кърджалийското село Веслец, стотици мюсюлмани се събраха и отслужиха първия за джамията обеден намаз в джемаат.

 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.