Областният управител на Кърджали  взе участие в  ифтар в централната джамия на град Кърджали

 

Областният управител на Кърджали г-н Никола Чанев направи посещение в Районно мюфтийство Кърджали по покана на районния мюфтия Бейхан Мехмед. Той взе участие в празнична вечеря ифтар, която се състоя в двора на централната джамия на град Кърджали на 20 юни вечерта след вечерна молитва. На срещата с високоуважавания гост присъства и наместник мюфтията на Ардино г-н Ерхан Реджеб.

На ифтарската трапеза новоназначеният областен управител имаше възможността да поздрави всички присъстващи с настъпващя празник Рамазан Байрам  като им пожела здраве и берекет на семействата им. В офиса на мюфтийството райониият мюфтия Бейхан Мехмед запозна областният управител с дейността на мюфтийството, религиозния живот на мюсюлманите  по време на свещения месец Рамазан както и с актуалните кампании на Главно мюфтийство, които се провеждат на регионално ниво.

За спомен от срещата районният мюфтия подари на областният управител превод на Свещения Коран както и макет на известната джамия на „Седемте девици” в с.Подкова. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.