Главният мюфтия беше домакин на официален ифтар с представители на българските медии

 

Главно мюфтийство даде официална вечеря ифтар, на която бяха поканени представители на различни печатни и визуални медии в страна ни. Той се проведе на 20.06. (вторник) вечерта в сградата на Мюсюлманско изповедание на ул. „Братя Миладинови” в столицата.

         Гостите бяха близо 30 човека, представители на различни медийни групии организации в България. Всички те бяха приветствани от домакина, главния мюфтия на Република България д-р Мустафа Хаджи, който им благодари за изразеното уважение и за това, че са се отзовали на поканата. След това думата беше взета от журналиста Георги Коритаров. От свое име и от името на останалите гости той благодари на Главно мюфтийство за прекрасната инициатива и посочи, че тя може да бъде пример за обществото. Журналистът добави още, че в условията на все по-нарастваща ислямофобия подобни инициативи са от изключително значение.

         След като журналистите и представителите на Мюсюлманско изповедание споделиха ифтарската трапеза, всички те продължиха своите разговори в приятелска, неформална атмосфера, на по чаша турски чай.

 

Автор: Л. Чаушева

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.