Районно мюфтийство – Добрич проведе празнично честване на

Кутлу Доум

 

         Близо 250 мюсюлмани от добричко отбелязаха Седмицата на святото рождение – Кутлу Доум 2017, като се включиха в тържество по този случай. То беше организирано от Районно мюфтийство – Добрич и се проведе на 26 април тази година (сряда) от 10:00 часа в Младежки дом - зала „Захари Стоянов” в града.

         Официални гости на празничното честване бяха главният мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи, районните мюфтии на Силистра и Варна – съответно Мюддесир Мехмед и Реджеб Реджебов, генералният консул на Република Турция в Бургас Ниязи Акйол, заместник-кметът на Община Добрич Елка Димова, Детелина Николова – бивш кмет и настоящ областен управител на Община Добрич и други.

Водещ на официалната празнична програма беше главният секретар на Главно мюфтийство Джелял Файк. Тя започна с четене на айети от Свещения Коран от имама на град Добрич Дженгиз Али. А домакинът на мероприятието - районният мюфтия на Добрич Билял Дарджан, приветства всички гости.Приветствие беше поднесено и от името на кмета на Добрич Йордан Йорданов, прочетено от заместник-кмета Елка Димова.

В рамките на честването беше изнесена лекция на тема „Търсете знаете от люлката до сетния си час” от районните мюфтии на Хасково и Кърджали – Басри Еминефенди и Бейхан Мехмед.

Допълнителна тържественост в програмата принесоха изпълненията на иляхита от представители на групата Sarı Saltık.

Мероприятието по случай Святото рождение на Пратеника (с.а.с.) в Добрич завърши с дуата на главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи, който се помоли за здраве, щастие и берекет за всички.

 

Автор: Л. Чаушева                                      

                                                                                   

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.