ОЩЕ ЕДНА ПРЕКРАСНА КНИГА

 

Отдел „Издателство“ към Главно мюфтийство издаде книгата „Стресът и религиозното убеждение“ на известния турски философ и теолог проф. д-р Неджати Йонер.

В тази малка по обем, но голяма по значение книжка авторът ни запознава с причините за възникването на стреса, методите за неговото преодоляване и ролята на религията и религиозното убеждение в борбата ни срещу него.

Книга е специално за онези, които са вкусили от горчивината на стреса, за онези, които се стремят да се преборят с него и за онези, които искат да научат философските и религиозни методи за неговото преодоляване.

…Несъмнено, една от най-актуалните болести на нашето съвремие е стресът. Развиващите се технологии и цивилизационния подем, въпреки че осигуряват комфорт и много улеснения за хората, същевременно пораждат и определени проблеми. В сравнение с миналото, на съвременния човек дори и да му е по-уютно и по-комфортно, той едва ли може да твърди, че е по-щастлив.

Хората понякога дават милиони, за да се преборят с тази страшна болест, но понякога дори и най-добрите специалисти остават безсилни пред него. Една от причините, поради която човекът не успява да се пребори със стреса и страха е отдалечаването му от религията и религиозните убеждения….

Д. Хатип

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.