Главния мюфтия бе гост на откриването на 43-тото Народно събрание

    "Искам да пожелая успех на всички избрани народни представители в 43-тото Народно събрание. Сигурен съм, че вече усещате отговорността, с която е натоварено народното доверие. Високите очаквания към вас от обществото изискват честност и неуморна работа. Българските граждани искат да живеят достойно", заяви президентът на Републиката Росен Плевнелиев на тържественото откриване на 43-тото Народно събрание, на което гости бяха главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи и зам.-главен мюфтия Ведат С. Ахмед. На тържественото заседание присъстваха и Негово Светейшество Патриарх Неофит, представители на другите религиозни деноминации, дипломати и гости.

По думите на президента, за да се повиши качеството на живот в страната, са необходими реформи, ефективни политики и институции, обърнати с лице  към хората. 

"Искрено се надявам Народното събрание да се превърне в институция, където политическите сили противопоставят идеите и аргументите си, а личните и партийните противоречия остават на заден план. България е парламентарна република и нито една от важните за държавата стъпки не може да бъде предприета без работещ и стабилен парламент", посочи президентът. 

Според държавния глава парламентарната демокрация и многопартийната политическа система са най-стойностните постижения на българския преход.

Тържественото заседание на 43-тото Народно събрание по традиция откри най-възрастния народен представител проф. Стефан Данаилов. Народните избраница избраха с мнозинство Цецка Цачева за председател на НС.

 

 

Обръщението на президента Росен Плевнелиев може да прочетете от тук.

 

Снимки:

   

© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.