Коран-и керим е напътствие  за всеки, който иска да живее щастливо

На 25.10.2014 г. в Драматичния театър ‘’Иван Радоев’’ в гр. Плевен, районно мюфтийство-Плевен за трета поредна година организира състезание на децата от летните коран курсове под наслов: ‘’Да се срещнем със Свещения Коран’’. Въпреки снеговалежа и лошото време в залата се събраха п над 300 души. Децата от района на мюфтийството положиха тест, в който показаха своите натрупани знания по време на летните коран курсови. Официални гости на събитието бяха и главния мюфтия на Република България- д-р Мустафа Хаджи, зам.-главния мюфтия Бирали Бирали, народния представител Митхат Метин, генералния консул на Република Турция в Пловдив – Алпер Акташ, народния представител от Република Турция  - Мустафа Йозтюрк и много уважавани гости. Към мероприятието се присъедини и социалното аташе към посолството на Република Турция в София – д-р Улви Ата с подаръци към всички участници.

"Коран-и керим е напътствие  за всеки, който иска да живее щастливо. За да се възползва човек от Корана е необходимо да се чете, разбира и прилага" каза Главния мюфтия в приветствие към състезателите, техните родители и гости. Той даде пример за полята на обучението на децата и отношението му към прошката на родителите в съдния  ден.
След положения тест с най-много точки на първо място се класира Борислав Асенов от коран курса в гр.Кнежа, на второ място Айсел Ружди, на трето място Айлин Ружди и на четвърто място Алияна Ивова.
Благодарим на всички гости отзовали се на поканата.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.