Главно мюфтийство организира обучителни семинари за кандидат хаджиите

Главно мюфтийство обявява  приключването на периода за записване на кандидат хаджии за 2015 г. За тазгодишното свещено пътуване са записани 229 поклонници. До броени дни приключва и окончателната организационна подготовка за осъществяването на качествено и безопасно поклонение в свещените земи Мекка и Медина.

 Традиционно от години Главно мюфтийство организира поклонението хадж за желаещите мюсюлмани. Всички кандидати за тази година са български граждани от различни краища на страната като част от тях живеят и работят в различни европейски страни и съседна Турция.

Главно мюфтийство отдава значение на хаджа като една от петте основи на исляма. Отнася се с пълна отговорност към подготовката и осъществяването на това религиозно задължение. Затова от 13 до 30 август 2015 г. ще се организират обучителни семинари за кандидат хаджиите. Целта на обучението е поклонниците да получат ясна представа за хаджа, информация за програмата, която ще се следва, и практически съвети за реализираното на дългоочакваната мечта на мюсюлманите.

 

Семинарите ще се организират по районите от високо квалифицирани служители на Мюсюлманско изповедание.  Обучителни мероприятия се планират за София, Айтос, Пловдив, Кърджали, Смолян, Чорлу, Истанбул и Бурса. 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.