10 млн. долара е вложил Катарският фонд за развитие в програма за подпомагане на палестински сираци

Катарският фонд за развитие е решил да отдели сумата от 10 млн. долара за подпомагане на деца и младежи от Палестина на възраст до 22 години, които са загубили своите родители по време на израелската офанзива през 2014 година.
„Целта на програмата е да се разширят възможностите на децата и младежите в Газа, да могат да живеят достойно, да реализират своите амбиции в живота и да станат активни членове на обществото.” – казва  Халиф бен Джасем Ал-Кувари, генерален директор на Катарския фонд за развитие.
Тези 10 млн. долара, които ще бъдат вложени в тази инициатива, ще се дават на отделни траншове от по 2,5 млн. в периода 2015 – 2018 година. Тази финансова помощ ще бъде за подпомагане на обучението на деца, като в това число е включено закупуването на училищни принадлежности, учебни материали, ученически униформи, транспортни разноски, както и и медицинска помощ и лекарствени средства.
Тази помощ на сираците ще им даде възможност в бъдеще да намерят подходяща работа или да създадат свои работни места, смятат координаторите  на програмата.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.