Проведе се заседание с имамите от Районно мюфтийство - Пазарджик

Районно мюфтийство - Пазарджик проведе заседание на имамите от областта. То се състоя на 14.06.2015 година от 10:00 часа в джамията на град Велинград.
Официален гост на  срещата беше заместник-главният мюфтия и председател на ВМС Ведат Ахмед. Той бе придружаван от главния юристконсулт на Мюсюлманското изповедание Асан Имамов.
Срещата започна с четене на Коран и Керим от Муса Уручов, студент в университета в град Медина и бивш имам на джамията в град Велинград. След като благодари за прекрасното четене, районният мюфтия Абдуллах Салих запозна присъстващите с дневния ред, който включваше въпросите, разглеждани на редовното заседание на ВМС от 02.06.2015 година. На първо място беше коментиран въпросът за посрещането на месец Рамадан и активността на имамите през този свещен месец, а именно че Рамадан е месецът на изобилие от възможността за печелене на севаб и месецът, в който се провеждат редица благотворителни кампании на Мюсюлманско изповедание. В рамките на заседанието бе поставен и въпросът за активирането на децата през летния сезон в летните коран-курсове. На всеки имам бе дадена папка с одобрената от Главно мюфтийство програма за курсовете.
След това думата бе дадена на председателя на ВМС и заместник-главен мюфтия на страната Ведат Ахмед. Той  напомни на имамите, че всеки трябва да подобри професионалната си подготовка и образователния си ценз и сподели програмата на Мюсюлманското изповедание в тази насока, заедно с предвидените опреснителни курсове за тази година.
Мероприятието завърши подобаващо с отправянето на всеобща дуа към Всевишния за достойно посрещане на месец Рамадан.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.