Районно мюфтийство - Кърджали проведе редовно заседание с имамите от областта

В навечерието на Свещения за мюсюлманите месец Рамазан се проведе заседание с имамите от кърджалийско. То се състоя в джамията на град Кърджали на 08.06.2015 година. Събранието бе открито с четене на Коран от имама на село Пресека Мюмюн Байрем.
Районният мюфтия Бейхан Мехмед поздрави всички присъстващи служители, като им благодари за това, че са се отзовали на поканата му. Мюфтията запозна имамите с дневния ред на работната среща. Също така той представи и госта от Главно мюфтийство, който присъстваше на заседанието - Хюсеин Карамолла – началник на отдел „Образование“. В своите слова Карамолла засегна най-вече темата за въвеждането и реализирането на кампанията на Главно мюфтийство за изучаване на предмета „Религия ислям“ в училищата. Обсъдена беше и подготовката за месец Рамазан, като имамите отбелязаха, че на много места ще се извършва Мукабеле. В централните населени места ще се оформят рамазански чадъри за ифтар-вечерите. Районният мюфтия запозна имамите с кампанията на Главно мюфтийство за подпомагане на крайно нуждаещи семейства с хуманитарни пакети. Присъстващите бяха информирани за началото на летните коран-курсове, като мюфтията призова имамите за по-голяма усърдност в тази насока.
В рамките на заседанието бяха зесегнати и темите за набиране на ученици за средните духовни училища, хадж-кампанията на Главно мюфтийство. Накрая на срещата на всички имами бяха раздадени и анкетни карти от страна Главно мюфтийство.
След събранието имамите трябваше да попълнят и тестове за оценяване на знанията им, подготвени от отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.